Staffordshire Bull Terrier

 

Glathåret, meget  harmonisk, med betydelig styrke for sin størrelse. Muskuløs, energisk og adræt.Traditionelt ukueligt modig, sej og vedholdende. Særdeles intelligentog hengiven, især over for børn.Dristig, frygtløs og absolut pålidelig.

Størrelse: Vægt for hanner 13-17 kg, tæver 11-15 kg.

 

Racerepræsentanter

  

Racerepræsentant(ansv.):  

 

Racerepræsentant:

Jan Erik Laursen
Thomas Laubsvej 14
9900 Frederikshavn
Tlf: 61 40 42 17

 

Marie Bruun
Liljevej 7, Åbyen
9850 Hirtshals
Tlf: 24 90 45 06

 

 

Racerepræsentantens beskrivelse

 

Du tænker sikkert på at anskaffe dig en hund, og hvis din interesse er faldet for Staffordshire Bull Terrier kan jeg som racerepræsentant give dig en kort orientering om denne race. Men tænk på inden du anskaffer dig en Staff, at en Staff ikke er en vare, du bare kan levere tilbage, hvis du fortryder. Følelser kan ikke returneres.

 

 

Racens historie

 

I begyndelsen af forrige århundrede, fandt man i England på at krydse den engelske Bulldog med en mindre glathåret engelsk terrier. Den nu afdøde race Old English Terrier. Ønsket var at få en hund, som havde terrierens hurtighed, og en del af Bulldoggens styrke.

 

I begyndelsen blev den kaldt en Bull and Terrier hund, men i slutningen af forrige århundrede blev racen efterhånden rendyrket til den form vi kender i dag, og har siden heddet Staffordshire Bull Terrier.

 

Racen blev alligevel først anerkendt af den engelske kennelklub så sent som i 1935. Det er således en ret ung race, og Staffordshire Bull Terrieren vil altid være lidt mere eller mindre Bulldog eller terrierpræget. Det gælder også for udseendet og sindelaget, men det er tilladt indenfor de racemæssige rammer.

 

 

Hvad koster en Staffordshire Bull Terrier

 

Selve anskaffelsesprisen på en hvalp er faktisk den mindste udgift. Derfor skal du ikke lade dig friste af lave priser. Køb kun din Staff på en af Dansk kennelklub anerkendt kenneler, eller hos private du har fuld tillid til. En sund hvalp kan spare mange dyrlægeregninger. Hav tålmodighed med dit hvalpekøb og brug din sunde fornuft. De løbende udgifter ved at holde en Staffordshire Bull Terrier kan varierer. Men du skal påregne forsikring, årlig vaccination og mad.

 

 

Opdragelsen

 

Det vigtigste er ubegrænset venlighed, men parret med lidt fasthed. Den er som helhed let at opdrage og uhyre lærenem. I almindelighed er Staffordshiren så kærlig og venlig, at man vil tvivle på, at den overhovedet kan vise tænder, men indbrudstyve, der i nattemørke har forsøgt at bryde ind for at stjæle, kan fortælle noget andet. De kan godt komme ind i et hus, men hvis der er en Staffordshire Bull Terrier til stede, kommer de ikke ud igen, før husets ejer kommer tilstede.

Fra naturens hånd er Staff´en meget lidt støjende hund, til tider tvivler man på om den overhovedet kan gø.

 

Staff´en indlader sig sjældent i hundslagsmål, den benytter sig af, at kigge den anden hund an, og indordne sig i hierarkiet blandt hunde. På de årlige SBT-træf er det morsomt, at se hvorledes Staff´erne kigger hinanden an, for derefter at indordne sig i hierarkiet, uden nogen form for optræk til slagsmål.

 

 

Mad

 

En Staffordshire Bull Terrier skal have god og rigelig mad. Mange englændere sværger til råt, hakket kalvekød som hovedernæring. Men mindre kan gøre det. Det bedste er en varieret kost som beskrevet i hundebøgerne. Derimod er det vigtigt at den får motion. Som tilskud til kosten er det vigtigt med kalk og vitaminer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Racestandard

 

Klik her for at åbne racestandard, som PDF-fil. (ca. 170 kB)


Ovenstående racestandard er kun tilgængelig i PDF-format, hvilket kræver at du har Acrobat Reader installeret.

Hvis du ikke har dette program, kan det hentes ved at klikke på nedenstående ikon.

 

 


Avlsrestriktioner


Avlsrestriktioner vedr. racen kan ses på DKK's hjemmeside Links
 

 

Nedenfor ses en række links over websites relateret til Staffordshire Bull Terrier herunder bl.a. opdrættere. Ønsker du at få tilføjet dit link på siden kan det gøre her.

 

 

 

 
 
 
Sidste nyt

Angående registrering af DTK Vindertitel

Til alle jer der fik en DTKV 2014: I skal selv sørge for at få titlen registreret hos DKK. Se vejledning på DKK's hjemmeside - Udstillinger - Titler. Her kan i læse hvordan i skal gøre og hvad det koster. Med venlig hilsen Margit
Se alle nyheder
Det sker
 RAS
DTK's bestyrelse og DTK's overordnede sundhedsudvalg har besluttet at alle racer skal udarbejde en avlsstrategi.
En avlsstrategi er en handlingsplan med 4 rubrikker: eksteriør, sundhed, mentalitet og population. En RAS, kan også betegnes som et racekompendium; ikke at forveksle med et dommerkompendium.
Læs mere her
 
Mail påmindelser
Nyheder:
Events:
Hvalpelisten:

(hold Ctrl nede for at vælge flere)
Nyhedsbrev: